Thon Hotels

U bevindt zich hier: Thon Hotels / Hotels / Hotels in Brussel / Thon Hotel EU / Green EU

Kamer 1

Volwassenen

Kinderen

Selectie leeftijd en bed

Selectie leeftijd en bed

Selectie leeftijd en bed

Kamer 2

Volwassenen

Kinderen

Selectie leeftijd en bed

Selectie leeftijd en bed

Selectie leeftijd en bed

Kamer 3

Volwassenen

Kinderen

Selectie leeftijd en bed

Selectie leeftijd en bed

Selectie leeftijd en bed

Kamer 4

Volwassenen

Kinderen

Selectie leeftijd en bed

Selectie leeftijd en bed

Selectie leeftijd en bed

Kamer 5

Volwassenen

Kinderen

Selectie leeftijd en bed

Selectie leeftijd en bed

Selectie leeftijd en bed

Kamer 6

Volwassenen

Kinderen

Selectie leeftijd en bed

Selectie leeftijd en bed

Selectie leeftijd en bed

Kamer 7

Volwassenen

Kinderen

Selectie leeftijd en bed

Selectie leeftijd en bed

Selectie leeftijd en bed

Kamer 8

Volwassenen

Kinderen

Selectie leeftijd en bed

Selectie leeftijd en bed

Selectie leeftijd en bed

Kamer 9

Volwassenen

Kinderen

Selectie leeftijd en bed

Selectie leeftijd en bed

Selectie leeftijd en bed

 • 50.8439284.375549
 • Zoom: 15
Rue de la Loi/Wetstraat 75, B-1040 Brussels
Telefoon: +32 (0)2 204 3911

Wij streven ernaar om uw eersteklas milieuvriendelijk hotel in Brussel te zijn!

We worden allemaal aangemoedigd om ons steentje bij te dragen voor het milieu. We doen dit thuis, dus waarom zou het anders zijn als we op reis gaan? Of u nu op een zakenreis of op vakantie bent, het is volkomen logisch voor een ecologisch verantwoord hotel te kiezen.

In het Thon Hotel EU werken we hard om een echte milieuvriendelijke hotel te zijn, niet alleen met woorden maar ook met daden. Daarom hebben wij een proactief milieubeleid, trainen we onze medewerkers in “groen” denken en stimuleren we onze gasten om een zo “groen” mogelijk gedrag aan te nemen.

Thon Hotel EU werd geopend in april 2012 en werd reeds in zijn openingsjaar beloond met een Groene Sleutel, een internationaal keurmerk voor milieuvriendelijke toeristische bedrijven.  Dit hebben we te danken aan onze ecologische en sociale inspanningen. Ons groen team, dat bestaat uit medewerkers die zich hier vrijwillig voor inzetten, gebruikt zijn energie om te werken aan bestaande en vernieuwende groene en sociale projecten.

Uw “groene” voordelen:

 • Als gast kunt u ook een bijdrage leveren aan een duurzamer milieu. Indien u meerdere nachten in het Thon Hotel EU verblijft, kunt u vragen om uw kamer niet schoon te maken.  U wordt dan beloond met onze Green Voucher (waarde van € 5,00)  die u kunt gebruiken in onze bar en restaurant The Twelve of die u kunt schenken aan "GoodPlanet"
 • Tijdens de Europese Mobiliteitsweek in september hebben onze gasten de mogelijkheid om onze gratis taxifiets -service te gebruike
 • Gratis gebruik van Villo! voor al onze gasten (op basis van beschikbaarheid, bepaalde voorwaarden zijn van toepassing)
 • We zijn ervan overtuigd dat milieubewustzijn door middel van leuke en positieve acties gecreëerd wordt.  Gewoontes kunnen veranderd worden (niet alleen tijdens uw verblijf in Thon Hotel EU maar ook als u terug thuis bent), indien de aanzet gegeven wordt op een aangename manier.

2014:

 • Begin 2014 heeft het Thon Hotel EU een nieuw ecolabel in ontvangst mogen nemen.  De jury van “Ecodynamische Onderneming" heeft ons beloond met 2 sterren uit een maximum van 3.  Wij zijn erg blij met dit tweede ecolabel dat ons overhandigd werd tijdens de officiële uitreiking die in ons hotel plaats had.
 • In Thon Hotel EU gooien we geen overschotjes van zeep, shampoo, … meer weg maar geven we deze weg aan Samusocial, een organisatie die erop gericht is de minder begunstigden van onze maatschappij te helpen.  Na twee maanden van inzamelen hebben we onze eerste 90 kg kunnen overhandigen!
 • Wij gebruiken 100% solidaire en eerlijke melk die afkomstig is uit België.  Deze melk stelt onze melkproducenten in staat om een fatsoenlijk inkomen voor hun werk te krijgen.  Lokale producten zorgen er ook voor dat het aantal voedselkilometers wordt verminderd wat dan weer in lijn is met ons milieubeleid.
 • Thon Hotel EU neemt afscheid van bijen die in 2013 op ons groen dak verbleven waardoor er plaats vrijkomt om een insectenhotel te plaatsen dat niet alleen onderdak verleent aan de honingbij maar ook aan tal van andere insecten zoals vlinders en lieveheersbeestjes .  Een internationaal hotel als Thon Hotel EU verwelkomt met plezier gasten van overal en nu zorgen we dus ook voor een warm welkom aan alle soorten bestuivers uit onze omgeving.
 • Blood Donation Day: naar aanleiding van het success van de eerste 2 edities wordt er dit jaar per trimester een bloedinzameling georganiseerd.  De data zijn: 17 maart, 23 juni, 8 september en 8 december. De editie van maart heeft alvast 59 l bloed opgeleverd!
 • We zijn overgegaan tot de aankoop van een We-bike die menselijke kracht omzet in elektriciteit en voldoende energie opwekt om ingeplugde apparaten zoals mobiele telefoons en PC's op te laden. Deze We-bike is vervaardigd door Westlandia, een beschutte werkplaats die  tot doel heeft om alles te doen wat nodig is of nuttig is om de integratie te bevorderen van personen met een handicap en dit via het aanbieden van duurzame tewerkstelling op maat.
 • Undress to impress... for a cause: Ook dit jaar zullen we inzamelactie van kledij organiseren, dit maal ten voordele van de behoeftigen in België.
 • Sommige acties zullen weer georganiseerd worden (Wereldwaterdag, Second Life Books in het kader van de Europese Week voor Afvalvermindering, …) maar ook ideeën voor nieuwe acties zijn meer dan welkom. U heeft hét idee waar wij op zoek naar zijn? Aarzel niet om ons te contacteren (green@thonhotels.be), indien uw innovatief idee wordt uitgevoerd, belonen wij u met een gratis overnachting in ons hotel.

2013:

 • Wij geloven dat milieubewust leven hand in hand gaat met een sociale verantwoordelijkheid. Bij het uitzoeken en uitvoeren van projecten beperken we ons dus niet enkel tot projecten met uitsluitend een groen karakter. Op 28 januari hebben we onze eerste Bloedafnamedag gehouden in samenwerking met het Belgische Rode Kruis waar we meer dan 30 liter bloed verzameld hebben. Dankzij dit goede resultaat werd deze actie herhaald op 9 december 2013; 112 helden hebben toen 52,64 L bloed gegeven.
 • Ieder jaar wordt op 22 maart Wereldwaterdag gevierd. Tijdens deze dag hebben we douchezandlopers uitgedeeld aan onze klanten om ze te sensibiliseren voor het belang van deze natuurlijke hulpbron: veel water kan worden bespaard door het nemen van een kortere douche
 • In april hebben verschillende medewerkers deelgenomen aan de Loop Van Vlaanderen om geld in te zamelen voor het onderzoek naar de ziekte van Duchenne.
 • Na een strenge winter hebben onze 150.000 bijen eindelijk hun nieuwe huis op het dak van het Thon Hotel EU ontdekt . De honing die hier geoogst is, werd tijdens de bioweek in juni geplaatst op ons ontbijtbuffet en in een speciaal aangepaste biomenu verwerkt. Deze honing wordt ook gebruikt in sommige van de gerechten van onze The XII menu. Ook werden tijdens deze bioweek een aantal workshops in samenwerking met Apis Bruoc Sella georganiseerd om te wijzen op het belang van bijen in ons dagelijks leven. Deze workshops waren open voor iedereen.
 • Onze eigen groen bier, het Thonner'ke , zag het licht in juni. Omdat de voorraad beperkt is, is het kwestie van er snel bij te zijn om dit smakelijke groene bier te proeven.
 • Tijdens de Europese Mobiliteitsweek in september werd een fietstaxi ter beschikking van onze gasten voor gratis lokaal vervoer gesteld. Ter promotie van de gratis oplaadpalen voor elektrische en hybride auto’s in de parkeergarage onder het hotel, stond een hybride auto in de lobby van het hotel en gratis abonnementen voor Bleu Corner werden weggegeven.
 • Deelname aan de Nacht van de Duisternis op 12 oktober
 • Ook in 2012 namen we deel met onze actie "Second Life Books"  aan de Europese Week voor Afvalvermindering. Wij hebben toen 400 boeken in 400 verschillende talen verzameld.
 • Undress to impress for a cause… Uit solidariteit met de slachtoffers van de wervelstorm Haiyan in de Filipijnen hebben wij kleding die nog in goede staat is ingezameld.  In totaal hebben wij één container kunnen schenken.
 • Op 16 december was Thon Hotel EU gastheer voor de persconferentie van de ‘Groene Sleutel’. Tijdens deze persconferentie werd het Groene Sleutel Label uitgereikt aan de nieuwkomers, ons label werd tijdens dit evenement verlengd.
 • In maart heeft het voltallige personeel deelgenomen aan een informatiesessie over het belang van bijen in ons leven. Tijdens de Europese Week voor Afvalvermindering werd er een workshop gehouden over afval en correct afval sorteren.

2012:

 • Tijdens ons openingsjaar hebben we in november deelgenomen aan de Europese Week voor Afvalvermindering. We hebben meer dan 150 boeken in 11 verschillende talen verzameld tijdens onze actie "Second Life Book".  Eén derde van deze boeken heeft onmiddellijk een nieuwe lezer gevonden, de overige boeken zijn weggegeven aan "Spullenhulp" . Wij danken alle deelnemers voor hun inbreng en rekenen op u voor de editie van dit jaar !

Thon Hotel EU : een ecovriendelijk hotel met veel mogelijkheden!

Een modern hotel met een ecologisch verantwoord beleid doet veel meer dan enkel het invoeren van de voor de hand liggende energiebesparende maatregelen en het aanbieden van niet-rokers kamers. Hier zijn enkele voorbeelden van onze ecologische maatregelen:

Energie:

 • Alternatieve energie: zonnepanelen op ons dak
 • De invoering van een energieboekhouding
 • Verlichting: 95 % van de lampen zijn LED-lampen met een laag verbruik en lange levensduur
 • Energiebesparing door middel van sleutelkaarten die de elektriciteit activeren in alle kamers
 • Verwarmingssysteem door middel van gas
 • Energiezuinige flatscreen televisies

Water:

 • Regenwater wordt opgevangen voor het besproeien van ons groen dak, het spoelen van de ontvetter, het sanitair voor ons personeel, …
 • Het gebruik van lagedrukwaterkranen in de badkamers en douches
 • Alle toiletten zijn uitgerust met waterbesparende apparatuur
 • De installatie van de elektronische kranen in de urinoirs
 • Milieuvriendelijk programma voor het hergebruik van handdoeken en lakens

Afval:

 • Gecompartimenteerde afvalemmers in alle kamers, de gemeenschappelijke ruimtes en de personeelsruimtes om het recycleren voor iedereen gemakkelijk en handig te maken
 • Thon Hotel EU houdt de rekening met de groene inspanningen van leveranciers bij het kiezen van de preferred supplier
 • Reinigingsproducten met een Europees ecolabel
 • Recuperatie van overschotten van zeep, shampoo en douchegel die worden weggeschonken aan een goed doel
 • Gelabelde kantoorbenodigdheden
 • Interne rapporten worden dubbelzijdig afgedrukt
 • Ecologische inktpatronen voor onze printers
 • Faxen worden per email ontvangen in PDF-formaat in plaats van afgedrukt op papier
 • Intern online back-up systeem van alle documenten
 • We werken samen met een ecologisch verantwoorde stomerij

Mobiliteit:

 • Gebruik van Ecopostale voor de levering van pakketten
 • Gratis gebruik van Villo! voor onze gasten (op basis van beschikbaarheid, bepaalde voorwaarden gelden)
 • Twee oplaadpalen voor elektrische en hybride auto's
 • Gratis fietsenstalling

Andere:

 • Biodiversiteit: Groen dak op de 1ste en 9de verdieping
 • Hygiëne:  bij het kiezen van meubels en reinigingsmiddelen houden wij rekening met mogelijk allergieën
 • Dubbele beglazing
 • Vloerisolatie, thermische isolatie en akoestische isolatieThon Hotel EU : WIJ HETEN IEDEREEN EEN WARM EN GROEN WELKOM!

Deze pagina delen: